Bestuur LifetecZONe wil groeien

Vertragen om te-groeien vs urgentieverslaving

Begin februari heeft Berg & Partners op initiatief van voorzitter Ria Hein het bestuur van LifetecZone gecoached om de onderlinge samenwerking op een hoger plan te brengen. In een interactieve sessie hebben we gewerkt aan het versterken van het teamfundament, het aanscherpen van het commitment en het verhelderen van ieders gebruikshandleiding. De reacties na afloop waren unaniem zeer positief en de actiepunten concreet en direct toepasbaar. Er was zichtbaar meer balans tussen de 3 kernaspecten: Leren, Presteren & Genieten.

Schrikbarend veel leiders, en daarmee teams en complete organisaties, vergeten de kracht van vertragen. Alle argumenten worden aangehaald om de noodzakelijke momenten van reflectie te negeren. Ik noem er enkele uit onze 25-jarige praktijkervaring:

– Het go-to-market proces is vertraagd, we moeten juist versnellen;

– De concurrentie dreigt eerder te introduceren, gas geven nu;

– De financiers worden ongeduldig: we moeten resultaten laten zien;

– De onderwerpen boeien en binden van onze goede mensen pakken we later wel op.

Op deze wijze ontstaat in organisaties een cultuur van urgentieverslaving. Alleen als er de volle druk op staat pakken we door. Het grootschalig onderhoud komt pas op de agenda als er scheuren ontstaan en bijvoorbeeld de goede mensen “plotsklaps” opzeggen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat veel organisaties te weinig tijd besteden aan de connection (vertrouwen, samenwerking, commitment) en te veel focussen op de content (wat, techniek, testen, inhoud). Het verandervermogen van de organisatie neemt daardoor sterk af.De business groei kan significant versneld worden door op een professionele manier aandacht te besteden aan het teamfundament. Een externe partner houdt je daarbij scherp en dwingt je om:

  1. Tijd te reserveren hiervoor; het kost geld dus er wordt ruimte gemaakt in de agenda
  2. Verantwoordelijkheid te nemen op top level; verandering start in de top van het bedrijf
  3. Continuïteit te organiseren; het borgen van een nieuwe focus in leiderschapsteam, bedrijfscultuur
  4. Professioneel te organiseren; change begeleiding is een vak

Berg & Partners is sparringpartner en procesbegeleider bij het realiseren van verandertrajecten op persoonlijk-, team- en organisatieniveau. Samen met de leiders creëren we nieuwe inzichten en combineren deze met waardevolle bestaande overtuigingen. We ondersteunen je graag in het formuleren en aanscherpen van je business opportunities en het vergroten van het zelflerend vermogen van management en medewerkers.

Onze aanpak start altijd met een kop koffie en een goed gesprek. Samen verkennen we de huidige en gewenste situatie en bouwen een maatwerk oplossing. Voor individuen organiseren wij diverse open trainingen en unieke en impactvolle management & leiderschapsjourneys naar bijzondere locaties in binnen- en buitenland.  Bel mij voor een afspraak en we treffen elkaar in Eindhoven, op jouw locatie, of via Teams.

Wilbert Savonije, Partner Berg & Partners