Subsidie voor ontwikkeling van baanbrekende chirurgische loep

Het Maastrichtse bedrijf i-Med Technology heeft in het najaar van 2020 een MIT R&D subsidie toegekend gekregen.

i-Med Technology ontwikkelaar en producent van de baanbrekende chirurgische loep richt zich op de ontwikkeling van een nieuwe generatie van de loep genaamd SURNIA.

Deze nieuwe generatie loep biedt de chirurg een verbeterd stereoscopisch zicht, aangevuld met patiënt specifieke pre-operatieve en real-time gegevens. De loep bevat de mogelijkheid om via 2-way streaming hulp op afstand in te schakelen, tijdens operaties. Ook faciliteert de loep chirurgietraining op afstand, maar dan onder levensechte omstandigheden.

“We zijn erg blij met deze subsidie die ons innovatieplan voor de komende periode versterkt en waarmee we een aantal unieke ideeën kunnen gaan implementeren. Dit biedt ons tevens de kans onze marktpositie te verbeteren. Mooi dat onze product ambities worden erkend door de toewijzing van de MIT R&D subsidie”, aldus Jaap Heukelom, co-founder van i-Med Technology.

Indienen MIT R&D aanvraag voor 9 september 2021

Van 1 juni 2021 tot uiterlijk 9 september 2021 kunnen mkb-ondernemers uit de medische technologie en life sciences een MIT R&D aanvraag indienen. De subsidiemogelijkheid biedt een samenwerkingsverband van MKB-ondernemers de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor de ontwikkeling van een product, proces of dienst. Dat moet gebeuren door middel van industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling.

De subsidie is maximaal 35% van de subsidiabele kosten met een maximum € 350.000 per project en € 175.000 per partner.

Benieuwd of je project in aanmerking komt voor deze innovatieregeling? Neem dan contact op ons lid TRIAS .

Voor leden van LifetecZONe is het eerste gesprek gratis.