Pharming, biotechbedrijf uit Nederland, breidt uit

Pharming is een Nederlands biotechbedrijf dat al enkele jaren één goedgekeurd geneesmiddel, ontstekingsremmer tegen angio-oedeem, op de markt heeft. De onderneming investeert nu in de uitbreiding van zijn productie. Zo komt er ergens in Nederland een derde boerderij met genetisch gemodificeerde konijnen. Uit de melk van de dieren wordt de werkzame stof van Pharmings medicijn gewonnen.

De verwerking van het cruciale eiwit tot een medicijn gaat straks ook in Nederland plaatsvinden. Voor de zuivering, filtering en concentratie van de stof bouwt Pharming momenteel een hele nieuwe fabriek op het Pivot Park in Oss.

De laatste stap van het productieproces – het afvullen en vriesdrogen van flacons met het medicijn – vindt al jaren plaats in Oss bij ons lid BioConnection. Dat bedrijf installeerde vorig jaar een tweede productielijn, met dank aan Pharming dat voor €4 mln een minderheidsbelang in BioConnection kocht. De onderneming is nu ook in staat om bijvoorbeeld vaccins af te vullen in steriele omstandigheden.

Originele link van het artikel in FD