Inloggen op uw account

Lukt u niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op.

Wachtwoord vergeten?

Ondernemers in Life Sciences
en Medische Technologie

Lid worden

TU Eindhoven zoekt MKB partners voor talentontwikkeling - Uw medewerker op een gesubsidieerde opleidingsplaats

Zondag 15 april 2018

Hebt u junior engineers in dienst met een Master of Ingenieursdiploma die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière? Wilt u hen handvatten geven die stap te maken? Dan bieden de Professional Doctorate in Engineering programma’s (PDEng) van de Technische Universiteit Eindhoven wellicht een uitkomst. De Technische Universiteit Eindhoven wil met een herstructurering van de opleidingen en een subsidieaanvraag een handreiking doen naar het MKB.

Met een PDEng heeft uw medewerker in twee jaar trainingen gehad die je normaal gesproken kunt verwachten na vijf jaar in een groot bedrijf. Dat biedt volop mogelijkheden voor zowel uw organisatie als uw medewerker. Via subsidieproject OPZuid kunt u bovendien 50% van de twee jaar salariskosten en de opleidingskosten aanvragen. Hiervoor worden deze maand de MKB partners gezocht.

De PDEng programma’s van de TU/e bestaan al ruim 30 jaar. De tweejarige programma’s leiden allen op tot technologisch ontwerper. Tijdens een PDEng programma volgt uw werknemer trainingen en workshops aan de universiteit. Naast technisch inhoudelijke onderwerpen wordt er aandacht besteed aan de ontwikkeling van professionele vaardigheden zoals projectmanagement, presentatievaardigheden en communicatie, en industrie gerichte engineering skills zoals design, systems engineering en statistiek.

Uw medewerker besteedt een deel van de tijd aan deze trainingen en werkt daarnaast aan eigen designproject(en) binnen uw organisatie. Hierbij ontvangt de trainee coaching van universitair docenten via project reviews. Na afronding van een PDEng is uw werknemer in staat om zelfstandig innovatieve nieuwe producten of processen te ontwerpen.

PDEng in verschillende disciplines
De TU/e biedt PDEng programma’s in verschillende vakgebieden zoals:

 • Mechatronica
 • Automotive Systems
 • Fysische en medische instrumentatie
 • Electrical Engineering
 • Chemical Engineering
 • Software Technology
 • Data Science
 • Industrial Design

Op www.tue.nl/pdeng vindt u een totaaloverzicht van alle PDEng programma’s. Wilt u een PDEng trainee inzetten op één van uw vacatures? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. De TU/e ontvangt duizenden CV’s per jaar voor de PDEng opleidingen en wij ondersteunen u graag bij de werving van een geschikte kandidaat.

Subsidieproject OPZuid
Als MKB bedrijf kunt u deelnemen aan de subsidieaanvraag “PDEng voor MKB” in het Systeemversterking Human Capital programma van OPZuid. Hierdoor kost een PDEng opleidingsplaats uw organisatie geen €30.000 maar €15.000. Bovendien zijn de twee jaar dat uw medewerker in de opleiding meeloopt ook de salariskosten en de uren van de begeleider subsidiabel voor 50%. De subsidieaanvraag voor dit project verloopt via de TU/e. Hebt u interesse in deelname? Dan horen wij dit graag vóór eind april 2018. Vermeld hierbij bij voorkeur:

 • Het aantal PDEng opleidingsplaatsen dat u wenst te starten in 2019 en in 2020.
 • Of dit bestaande werknemers betreft, vacatures, of een combinatie van beiden.
 • De skills en vaardigheden waar uw organisatie behoefte aan heeft.
 • Aanbod van trainers voor de PDEng opleidingen die uw organisatie eventueel zelf kan verzorgen. Ook deze uren komen namelijk in aanmerking voor subsidie.

Meer informatie

Wenst u meer informatie over de PDEng programma’s en de subsidiemogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Dat kan via projectmanager Dr.ir. Jan-Jaap Koning MBI: j.j.koning@tue.nl. Ook niet MKB bedrijven zijn van harte welkom te informeren naar de mogelijkheden.