Inloggen op uw account

Lukt u niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op.

Wachtwoord vergeten?

Ondernemers in Life Sciences
en Medische Technologie

Lid worden

Terugblik ‘Tweede Kamerleden op bezoek bij LifetecZONe’

Donderdag 13 oktober 2016

Op 30 september jl was het zover: 4 Kamerleden bezochten 2 LifetecZONe leden in Brabant en 2 leden mochten middels een presentatie hun bedrijf onder de aandacht brengen. Verder kregen alle aanwezigen de gelegenheid om aandacht te vragen voor hun op -en aanmerkingen over de politiek in Den Haag.

In de ochtend arriveerden de Kamerleden Henk Leenders (PvdA), Sjoerd Potters (VVD), Mustafa Mahaoud (CDA) en Henk Krol (50+)  bij Helvoet BV In Tilburg, waar zij welkom werden geheten door Business Development Manager Health Tech, de heer Herman Koks. De heer Koks gaf een presentatie waarin hij de waarde van samenwerken met andere innovatieve bedrijven illustreerde. Hun samenwerking met het bedrijf Axxicon leidde tot de ontwikkeling van een nieuw Smart Diagnostics Product. Na deze presentatie volgde een rondleiding door Helvoet BV.

Daarna werd een bezoek gebracht aan Focal Meditech, eveneens in Tilburg, waar directeur Paul Groenland de Kamerleden welkom heette. Hier vond een lunchsessie plaats tijdens welke 2 ondernemers, de heer Bob Kool CEO van Basic Pharma (drug development), en de heer Ton Kleeven, CEO van Mito Projects  (ontwikkeling borstscanner) een korte toelichting gaven op de laatste innovaties binnen hun bedrijf, én de belemmerende factoren daarbij.

Tijdens deze lunch sloten nog een 30 tal ondernemers aan die de Kamerleden wezen op hun visie over hoe “Den Haag” de ontwikkelingen in onze regio het best kan ondersteunen.

Hierna volgde een presentatie van de heren Groenland en Dick van der Pijl van Focal, waarbij zij de problematiek in hun sector goed onder de aandacht brachten bij de Kamerleden. Hierna volgde een rondleiding door Focal, en het geheel werd afgesloten met een netwerkborrel, waarin vele ondernemers nog de kans grepen het gesprek met de Kamerleden aan te gaan.

De Kamerleden gaven na afloop aan zeker met de vragen en problematiek aan de slag te willen gaan. LifetecZONe zal de opgeworpen vragen inventariseren, en ook de leden die niet aanwezig konden zijn, alsnog de kans geven hun inbreng toe te voegen. Daarna zal LifetecZONe dit vragenpakket aanbieden aan de Kamerleden.

Zie voor een impressie ook de foto's

Column

Geen items