Inloggen op uw account

Lukt u niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op.

Wachtwoord vergeten?

Ondernemers in Life Sciences
en Medische Technologie

Lid worden

Nieuws van onze leden: ProbeFix van Usono de markt op!

Dinsdag 15 augustus 2017

In een jaar tijd een medisch product ontwikkelen en op de markt zetten is al uitzonderlijk. Maar helemaal als er dan al een stapel pre-orders op je ligt te wachten. Toch lukte het Usono met ProbeFix.

Vorig jaar mei nam de Eindhovense start-up Usono deel aan het HighTechXL programma dat start-ups helpt om zich sneller te ontwikkelen. Benjamin Tchang, Victor Donker en Jori Verbeek, drie alumni van de TU/e, hadden een idee voor een systeem waarmee je een echo-apparaat fixeert op het lichaam van de patiënt.

Minder belast

,,Met ProbeFix wordt de echokop aan het lichaam gefixeerd door middel van een slim mechanisme en instelbare banden", legt mede-oprichter Victor Donker uit. ,,Die fixatie zorgt ervoor dat organen en spieren stabiel en over langere periode in beeld gebracht kunnen worden. Hierdoor is het beeld van bijvoorbeeld de hartkleppen nauwkeuriger en wordt zowel de arts als de patiënt minder belast. Het systeem biedt ook nieuwe mogelijkheden. Zo kun je nu dynamische en langdurige echo's maken van een spier, dat kon tot nu toe niet."

Voor het hele artikel uit AD nieuws: ProbeFix Eindhoven kan de markt op