Inloggen op uw account

Lukt u niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op.

Wachtwoord vergeten?

Ondernemers in Life Sciences
en Medische Technologie

Lid worden

LifetecZONe/Health Valley meeting at Dutch Design Week 2017-terugblik

Donderdag 26 oktober 2017

Het was een mooie bijeenkomst tijdens de Dutch Design Week 2017. De ondernemers werden meegenomen naar het Innovation Powerhouse dat omgevormd was tot Health Embassy. Daar werd de tentoonstelling ‘Chronische gezondheid: Ontwerpen van een gezonde toekomst’ bezocht.

Hier kregen we een indruk over wat we kunnen verwachten in de nabije toekomst. Er werden voorbeelden getoond van toepassingen van ‘open’ design tot patenten, Do it Yourself- toepassingen in de zorg ,  Do it Together, en van specialistische medische technologie tot speculatieve concepten o.a. met Virtual Reality-technologie . De zorg anno 2050!

Daarna werden in Grand Café De Stip inspirerende presentaties gegeven door Peter van de Graaf van Choice for Women, met een innovatie die vrouwen de keuze laat: wel of niet zwanger. Diederik Augustijn van Spark Design & Innovation liet verschillende voorbeelden van innovatief design zien, en de impact die design kan hebben op het product. De robot Tessa van Tinybots is qua design dan ook onverwacht: Wang Long Li legde uit hoe de ervaringen van o.m demente mensen met robots leidde tot dit ontwerp. 


Hieronder een impressie van de rondleiding, de sprekers en de borrel van deze bijeenkomst: