Inloggen op uw account

Lukt u niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op.

Wachtwoord vergeten?

Ondernemers in Life Sciences
en Medische Technologie

Lid worden

Een levend hart, zonder lichaam - Het Weekend van de Wetenschap

Woensdag 13 september 2017

“Het lijkt een scène uit een sciènce fiction-film: een kloppend hart op een tafel, vastgelegd aan slangen en apparatuur. Maar voor de wetenschappers van de LifeTec Group is het inmiddels routine. Opgericht in 2005 door medisch ingenieurs van de TU/e, is het uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande en vernieuwende bedrijven op dit terrein ter wereld.” Dit schrijven Eindhovens Dagblad en BN De Stem over LifetecZONe member: LifeTec Group

Hoe maak je slimme medische oplossingen? LifeTec Group staat bekend om de in huis ontwikkelde onderzoeks-, ontwikkel- en trainingsplatforms die zó ‘close to real’ zijn dat ze veel proefdier-studies overbodig maken. Het ‘kloppende hart’ is er daar één van, maar de mensen van LifeTec Group hebben veel meer interessants in huis.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, op zondag 8 oktober, stelt LifeTec Group het laboratorium open voor publiek. In begrijpelijke taal geven medewerk(st)ers tekst en uitleg over lopende onderzoeken, waaronder onderzoeken die door ‘Brussel’ geïnitieerd zijn. Daar zijn projecten bij waarover je wellicht in de media al wat gehoord hebt. Denk bijvoorbeeld een cure voor diabetes type 1 en onderzoek naar een cure voor osteoarthritis.
Zie voor meer info ook onze agenda en De week van de Wetenschap

 

Column

Geen items