Inloggen op uw account

Lukt u niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op.

Wachtwoord vergeten?

Ondernemers in Life Sciences
en Medische Technologie

Lid worden
Terug

Financiering

Bent u voornemens innovatieprojecten te starten en zoekt u subsidie voor deze activiteiten? Op deze pagina melden we nieuws over subsidies en/of nieuwe programma's. 

Op 2 juli heeft PNO Consultants ook een overzicht gegeven van openstellingen van nu tot eind 2018.
U kunt de presentatie hieronder downloaden en bekijken.

Mocht u nog vragen hebben dan is LifetecZONe graag bereid haar leden verder te helpen.

NIEUWS
 
 
CrossCare
 
 
Toegang tot en 50% subsidie op samenwerking met zorg proeftuinen door Crosscare

Het Interreg project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg en draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties door het aanbieden van een grensoverschrijdende proeftuinomgeving. Het project beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund.

Een zorgproeftuin of living lab maakt het mogelijk om een zorginnovatie te creëren en te toetsen samen met eindgebruikers. Deze setting zorgt dus voor aansluiting van nieuwe of verbeterde zorgconcepten, – diensten, – processen en – producten bij de behoeften van de zorgconsument en zorgprofessional. Op deze manier is de kans groter dat een zorginnovatie geïmplementeerd wordt in de maatschappij en succesvol op de markt komt. De feedback van de eindgebruiker wordt namelijk gebruikt voor de bijsturing en (door)ontwikkeling van het product.

Na 3 succesvolle CrossCare waves, is nu Wave 4 geopend. U kunt uw aanmeldingsfiche met motivatievideo indienen vóór maandag 24 september 2018, 12.00 uur. Bedrijven die niet voor de eerste waves zijn geselecteerd, kunnen eventueel opnieuw een projectvoorstel indienen.
Let op: voor Wave 4 worden alleen nog projecten goedgekeurd van MKB-bedrijvenen het maximale project budget bedraagt 50.000,-. voor een klein project, en €100.000,-. voor een medium project. Het subsidie percentage is 50%.

De selectieprocedure kunt u vinden op http://crosscare.eu/selectieprocedure/; de voorwaarden op http://crosscare.eu/meld-jouw-zorginnovatie-aan/

Wilt u een projectvoorstel indienen? Neem dan contact op met paulette.wauben@zuyd.nl


Boost4Health

Vouchers met 100% subsidie tot € 14.999 voor bedrijven in Noord Brabant

Travel Voucher
De Boost4Health Travel Vouchers van € 500,00 zijn bijvoorbeeld gebruiken voor het bezoeken van events, beurzen of experts in de genoemde landen. Voor de onderstaande events kom je in aanmerking voor een travelvoucher:

13-17 oktober Düsseldorf: Association of Nuclear Medicine    
5 -7 november Kopenhagen: Bio Europe Copenhagen                              
12-15 november Düsseldorf: Medica
4-5 december Lille: Biofit
12-15 december Nantes: Bioregate Forum                 

Internationalisering voucher
Er zijn twee type internationalisering vouchers:

1. Market Access 
€ 3.000,00
marktverkenning, marktinformatie

2. Product Validation
€ 5.000,00
technical support, prototyping, demonstration, regulatory support, usability validation, scale-up

3. Impact Voucher
€ 14.999,00 (deadline 18 september)

Service provider
De serviceprovider moet een juridische entiteit zijn en moet in staat zijn om diensten aan te bieden om het bedrijf te ondersteunen en / of productontwikkeling (zoals screening en karakterisering van moleculen, formulering van actieve verbindingen, prototyping, productie, IP-beheer, wettelijke ondersteuning, gegevens en kwaliteit beheer, gebruikerstests, marketing, etc.

Voorbeelden:

Een MKB wat een nieuw medicijn ontwikkelt, kan een specifiek cellulair model in een ander medicijn identificeren en benaderen land om toxiciteitstests te starten.

Een ontwikkelaar van een implantaat kan baat hebben bij technische diensten om de stabiliteit te valideren van het implantaatmateriaal.

Een MKB wat een niet-invasief diagnostisch apparaat ontwikkelt, wil toegang verkrijgen tot belangrijke opinieleiders in buitenlandse ziekenhuizen, om de toegevoegde waarde van het apparaat te toetsen aan de huidige diagnostische praktijken en methoden


HYPEREGIO

Binnen Hyperegio zijn er cross-border technologie vouchers beschikbaar voor bedrijven in de Euregio Maas Rijn (EMR). 

Met de Business to Science (B2S) voucher kan een MKB ondernemer expertise inkopen bij een kennisinstelling. De B2S Voucher heeft een waarde van € 3.000.

Een Business to Business (B2B) voucher biedt financiële ondersteuning aan een samenwerkingsverband bij het verder ontwikkelen van het innovatieve project op het gebied van Life Sciences & Health, Chemie, Energie, Hightech Systemen & Materialen en ICT.  
De waarde van de B2B Voucher is € 6.000.

Voor meer informatie en uw regionale contactpersoon: hyperegio.euEU programma's
(auteur: PNO Consultants)

Hoe kom je tot een winnend EU-voorstel? Het aanvragen van Europese beurzen kan lijken op het spelen van de Champions League: alleen de absolute besten kunnen het grote geld binnenhalen. Een voorwaarde om te winnen is natuurlijk een geweldig team, met complementaire krachten en zowel in staat om te scoren als te verdedigen. Net zoals een EU-subsidieaanvraag partners in de hele waardeketen en met verschillende kwaliteiten nodig heeft, die elkaar aanvullen in het innovatieproces. Je zou zelfs de kwalificatierondes niet halen zonder de tijd te nemen om te trainen. Dit is hetzelfde voor EU-subsidies. Begin vroeg met het schrijven van het voorstel, wat u de tijd geeft om een ​​samenhangend voorstel te schrijven en u in staat stelt (een beetje) tactiek te veranderen als dat nodig is. En als je deze ronde niet wint, heb je tenminste waardevolle ervaring en trainingsuren opgedaan waarop je in de volgende ronde kunt bouwen!

Tips en trucs voor het schrijven van EU-beurzen

- Voorbereiden
Lees de call-tekst zorgvuldig door. Probeer echt te doorgronden waar de EC naar op zoek is en probeer uw voorstel zo te schrijven dat het bij de oproep past, zonder uw oorspronkelijke ambities uit het oog te verliezen. Formuleer duidelijke doelstellingen en benadruk het unieke karakter van uw project. Je kunt altijd ervaren collega's / vrienden / consultants om hulp vragen
- Schrijven
Zorg ervoor dat je een balans vindt tussen leek en professionele tekst. Het algemene doel, resultaat en impact moeten duidelijk zijn voor iedereen die uw voorstel leest, de precieze details van de techniek of de implementatie kunnen specifiek worden gericht aan de professionals.
- Overtuig.
Denk als een belegger en probeer ervoor te zorgen dat het beleggingsrisico zo laag mogelijk is. Een belangrijk onderdeel hiervan is om zowel de 'technische' als de 'financiële' reviewer te overtuigen dat u uw doelstellingen zult bereiken. Benadruk ook het belang van uw project voor Europa.

Word lid van een consortium

De eenvoudigste manier om een ​​Europese beurs aan te vragen, is om lid te worden van een bestaand consortium. Als u geïnteresseerd bent in een aanstaande H2020- of IMI-oproep, kunt u altijd contact opnemen met PNO. PNO heeft een zeer uitgebreid Europees netwerk, wat resulteert in betrokkenheid van meerdere projecten, ook voor de komende deadlines. Een andere mogelijkheid is om gespecialiseerde 'zoekinstrumenten voor partners' te gebruiken, zoals Innovation Place (https://www.innovationplace.eu/). Nadat u een account hebt gemaakt, ontvangt u meldingen als consortia op zoek zijn naar een partner en kunt u ook zoeken naar specifieke partners. Europese aanbieders van subsidies bieden ook vergelijkbare instrumenten, bijvoorbeeld https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/organisations/partner_search.html en https://cloud.imi.europa.eu/web/eimi-pst. Abonneren op verschillende nieuwsbrieven kan u ook op de hoogte houden.