Nieuw LifetecZone Lid TRIAS: we stellen ons graag even voor!

Aangenaam kennis te maken: wij zijn TRIAS, subsidieadviseurs in hart en nieren. We ondersteunen onze klanten bij het zoeken naar, aanvragen van en uitvoeren van subsidieprojecten. Sinds kort hebben we een tweede vestiging in Limburg geopend op de Brightlands Health Campus in Maastricht. TRIAS directeur Ron Coenen vertelt: “We hebben gemerkt dat er op campus behoefte was aan een partij die medische bedrijven op weg kan helpen in het subsidielandschap. We kregen al veel vragen van klanten die hier zelf zaten. Als TRIAS zijnde hebben we er daarom voor gekozen om ons dicht bij deze hoog innovatieve klanten te vestigen”.

TRIAS heeft ruime ervaring bij het ondersteunen van medische bedrijven bij het aanvragen van subsidies op alle niveau’s, niet alleen WBSO of provinciaal maar juist ook Europese subsidies. Een van die bedrijven is Corporis Medical, een start up die zich bezighoudt met de innovatie van medische apparatuur.

“Corporis Medical heeft als doel Innovatieve medische apparatuur te ontwikkelen.. Zo hebben we een apparaat ontwikkeld waarmee kijkoperaties efficiënter kunnen worden uitgevoerd. En is er een apparaat in ontwikkeling dat op diagnostische wijze de doorbloeding van weefsel bepaalt, belangrijk bij het helen van wonden”, vertelt Corporis Medical directeur John Marrug.

Innovatie in de medische sector, maakt Marugg duidelijk, is een kwestie van een lange adem. Vanwege het uitvoeren van studies en proeven en het behalen van noodzakelijke certificeringen. “Je bent al snel een aantal jaren bezig voor de eerste concrete resultaten er liggen. Daarnaast zijn dit soort trajecten ook heel kostbaar, er is veel geld nodig.” Daarvoor schakelde Corporis Medical de hulp van TRIAS in. “TRIAS was meteen al in beeld. Vanwege de nabijheid (Corporis Medical is ook gevestigd op de Brightlands Health Campus in Maastricht), maar meer nog vanwege hun brede expertise en kennis van life sciences. Bovendien, doordat zij zich bezighouden met de subsidietrajecten, kunnen wij ons volledig focussen op ons werk, innovatie.”

Het diagnoseapparaat, met de werknaam APM, is nog in ontwikkeling. Hiervoor heeft Coporis Medical samen met haar partners ( AIM & CSEM) een Eurostars aanvraag ingediend en toegewezen gekregen. De Europese subsidieregeling Eurostars is gericht op MKB-bedrijven die bezig zijn met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe producten, diensten of processen en hiervoor samenwerken met minimaal één andere partij in een ander land. Voor bedrijven varieert de bijdrage tussen de 25 en 45% met een maximum van € 500.000,- per project. De eerst volgende mogelijkheid om een aanvraag in te dienen is 13 februari 2020. De voorbereiding van een aanvraag kost wel de nodige tijd, begint er daarom tijdig mee!

Bent u geïnteresseerd om in wat TRIAS voor uw onderneming kan betekenen? Of wilt u overgaan tot het aanvragen van een Eurostars subsidie? Neem dan contact op met Kim van der Heul van TRIAS via 077-3560100 / 06 – 19039382 of kim@trias-subsidie.nl.