Nieuw lid: Pharmsupport en GxP Expertisecentrum

PharmSupport BV is een service verlenende organisatie op het gebied van staffing, training, consultancy en interim/projectmanagement. Onze klanten zijn actief in de Life Sciences & health sector. Wij richten ons op het verbeteren van de algemene kwaliteit, GMP/GDP en regulatory compliance  van onze opdrachtgevers. PharmSupport neemt – indien gewenst – een compleet takenpakket uit handen. Bijvoorbeeld het beoordelen en monitoren van de vereiste kwaliteit van uw gehele keten van leveranciers en contractors. Of het waarborgen van de gekwalificeerde / gevalideerde status van uw apparatuur, installaties en processen. Zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.
De eigenaren van PharmSupport hebben zeer ruime werkervaring binnen grote farmaceutische bedrijven met de ontwikkeling, implementatie en toetsing van kwaliteitssystemen.
Tevens treedt PharmSupport op als bemiddelaar voor tijdelijk personeel voor genoemde disciplines waarbij het tijdelijk personeel wordt gedetacheerd als ZZP’er of vanuit een (tijdelijk)loondienstverband bij PharmSupport. Een prima oplossing indien u op zoek bent naar tijdelijke resources.

Services and Products

·         Consultancy & audits

·         Quality as a Service

·         Training & education

·         Staffing (through PharmSupport-Flexwerk N.V.)

 

Expertise

·         Development, implementation, assessment, monitoring and coordination of GMP, GDP, GAMP, GDS, ISO 9001, ISO 13485 quality management systems

·         Audits, preparation & follow-up of inspections

·         Screening of – and support with application for – required pharmaceutical licenses

·         Pharmaceutical risk assessments, including GDS, warehousing and distribution

·         Establishment and implementation of (risk based) CAPA plans

·         Qualification and validation of pharmaceutical equipment, utilities, facilities, systems and processes, including automation

·         Development, implementation, assessment, monitoring and coordination of serialisation requirements according FMD.

 

Meer informatie: www.pharmsupport.nl 

Post-HBO cursus Kwalificatie & validatie Engineer

PharmSupport organiseert met de HAN de eerste uitgebreide post-HBO cursus Kwalificatie en Validatie Engineer. Zo hopen we bij te dragen aan meer en beter gekwalificeerd personeel in zowel de kwalificatie/validatie engineer rol als de QA rol in dit vakgebied. De eerste editie van de cursus Kwalificatie engineer in de life sciences is begin maart van start gegaan en is nu op de helft van het curriculum. En nu al een groot succes. Cursisten zijn unaniem enthousiast en geven aan dat ze er zeer veel van leren.
De tweede editie start op 5 november 2019. Misschien iets voor u, uw organisatie of iemand in uw netwerk?

Meer informatie:

https://lnkd.in/gZsF-Qi

www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/cursus/kwalificatie-en-validatie-engineer

Of neem contact op met:
Dr. Ir. Sander Rijnders, sander.rijnders@pharmsupport.nl , +31 6 27043029

 

GxP-expertisecentrum op Pivot Park in Oss

Het GxP expertisecentrum is begin dit jaar van start gegaan. Bent u een middelgrote of kleinere organisatie op het gebied van Life Sciences of Health en heeft u vragen over het toepassen van de regelgeving? Dan kan u bij het GxP-expertisecentrum terecht met vragen over validatie, kwalificatie, quality en compliance van GxP-plichtige systemen, processen, faciliteiten en voorzieningen. Het expertisecentrum:

·         Biedt een laagdrempelige manier om u te ondersteunen bij vragen over quality en compliance van GxP-plichtige systemen, processen, faciliteiten en voorzieningen. Onderwerpen als commissioning, kwalificatie en validatie vormen hierbij een speerpunt.

·         Kan u in een eerder stadium van productontwikkeling (meer) bewust te maken van de regulatoire verplichtingen ten aanzien van GxP-plichtige systemen, processen, faciliteiten en voorzieningen.

·         Maakt een kennisnetwerk en communicatieplatform voor LS&H professionals beschikbaar.

Contact opnemen met het GxP expertisecentrum? Mail naar: expertise@pharmsupport.nl

Volg ons op https://www.linkedin.com/company/gxp-expertisecentrum-zuid/about/

Het GxP expertisecentrum en de cursus kwalificatie en validatie engineer zijn onderdeel van het Pharmability programma: Een initiatief dat mede mogelijk is gemaakt door financiële ondersteuning van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie Noord-Brabant.