GBO bestaat 30 jaar

GBO Innovation makers ontwerpt niet alleen producten, maar neemt ook de ontwikkeling, tooling en productie van producten uit handen van de klant. Deze full-service aanpak maakt het bedrijf onderscheidend. Het bedrijf is internationaal actief met vestigingen in Helmond, Antwerpen, Hong Kong en sinds kort ook op de Brightland Chemelot Campus in Geleen. “Direct bij de entree van de campus staan producten gepresenteerd die we in samenwerking met onze klanten hebben ontwikkelt.” Zegt Jeroen op ten Berg vol trots.

Jeroen is de O in de bedrijfsnaam, Jacques Gramser vormt de G en Erwin Boes de B. Als studenten van de Design Academy hebben ze het bedrijf in 1990 opgericht. Nu bestaan ze 30 jaar. Proficiat heren met het jubileum!

“In de Euregio voelen we ons als een vis in het water. Er heerst in het zuiden een professionele manier van samenwerken waarbij bedrijven volop van elkaar leren door kennis overdacht en het delen van netwerken. Die open sfeer van delen en elkaar het beste gunnen ervaar ik ook bij de bijeenkomsten van LifetecZONe, daarom zijn we lid” vertelt Jeroen.

Op 18 juni is het LifetecZONe netwerk uitgenodigd bij de design studio in Helmond om het glas te heffen op 30 jaar ondernemerschap! Het wordt een programma waarin ondernemers gaan vertellen over de realisatie van hun productidee en nemen we een kijkje in de keuken van dit hands-on full-service design bureau.

Imec | EEG Headset

Imec is een toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub in nano-elektronica en digitale technologieën. De combinatie van hun alom geprezen leiderschap in microchiptechnologie en diepgaande software- en ICT-expertise maakt ze uniek in de wereld. GBO Innovation makers is partner voor Imec bij het realiseren van kleine series (technologie) demonstrators.

De EEG-koptelefoon is een prototype van een elektro-encefalogram-koptelefoon (EEG) die emoties en cognitieve processen in de hersenen kan meten. De headset is een belangrijke doorbraak in emotiemeting voor therapeutische, leer- en gaming-toepassingen.  De bijdrage van GBO was het ontwerp en de engineering van de headset gericht op het creëren van een gebruiksvriendelijk product dat is geoptimaliseerd voor het doel waarvoor het is bedoeld.

Medical Training Tools | Upper GI model

Medical Training Tools heeft de T (ractus) D (igestivus) -box voor de gezondheidszorg ontwikkeld. Hierdoor kunnen medisch specialisten effectieve en eenvoudige vaardigheidstrainingen op het gebied van gastro-enterologie uitvoeren. Onderdeel van deze TD Box is een oefenbuik van siliconenmateriaal. Een uitdaging waarbij we erin geslaagd zijn om een vertaling te maken van een organisch product, een echte maag, naar een siliconenmodel.

Tijdens het ontwikkelingsproces werden prototypes ontwikkeld en getest door medisch specialisten. Door prototypes te maken, kunnen factoren zoals flexibiliteit, tolerantie, robuustheid en algehele uitstraling worden getest. Het heeft uiteindelijk geleid tot een geschikte en duurzame materiaalkeuze.

Oté | Happy Eyes

Verwen je ogen! Met deze boodschap brengt Oté Pharma Happy Eyes op de markt. Ontwerpbureau GBO maakte voor de oogdruppels en oogsprays een secundaire verpakking met een vrolijk karakter en een flinke dosis aantrekkingskracht.

Een flesje oogdruppels vinden in je handtas of dashboardkastje is vaak een hele uitdaging. Dit bracht GBO op het idee om het product meer body te geven. ‘We wilden een secundaire verpakking maken die niet alleen het flesje beschermt, maar ook extra functionaliteit biedt. Door een spiegeltje in het ontwerp te integreren, creëerden we een dubbele functie en een optimale gebruikerservaring’, legt Bas Berkhout van GBO uit. ‘Het product valt bovendien goed op tussen andere cosmetische producten.’ Het ontwerpbureau ging met een eenvoudige schets naar Oté. De leverancier van onder meer lenzenvloeistof en oogdruppels reageerde direct positief. ‘Oogverzorgingsproducten zitten meestal in een doosje. Voor Happy Eyes oogdruppels en –sprays, onze nieuwe productlijn, wilden wij iets heel anders. Het moest een praktische verpakking zijn, die opvalt en waar je blij van wordt’, vertelt Renske Bagerman van Oté. Het ontwerp combineert uiteenlopende functionaliteiten met een aantrekkelijke uitstraling. Het heeft een bescherm- en opbergfunctie en creëert meer product. De secundaire verpakking voelt comfortabel in de hand, doordat het taps toeloopt. Berkhout: ‘Tijdens het ontwerpproces hebben we veel 3d printmodellen gemaakt om tot de optimale vorm te komen en om het juiste gevoel op te wekken. Doordat de verpakking naar boven toe slanker wordt, oogt het elegant en uitnodigend. Iedereen pakt het direct op.’

 Interesse in het online bezoek aan GBO op 4 maart 2021. Stuur een mail naar Annemarie Schrauwen