Draadloze monitoringgordel voor te vroeg geboren baby’s

Het vervangen van plakelektroden is een stressvolle en pijnlijke ingreep voor baby’s, zeker als ze te vroeg geboren zijn. De draadloze monitoringgordel van ons lid Bambi Medical biedt een oplossing.

Jaarlijks worden er zo’n 1,5 miljoen baby’s te vroeg geboren. Deze baby’s krijgen plakelektroden met bedrading op hun lichaam, zodat de verpleging via een monitor hun vitale functies in de gaten kan houden. Deze elektroden maken het lastig voor ouders en verpleegkundigen om de baby uit de couveuse te halen en bij zich te nemen. Daarnaast moet de verpleging de plakelektroden om de paar dagen vervangen, een stressvolle en pijnlijke ingreep.

Fabio Bambang Oetomo is CEO van Bambi Medical. Hij ontwikkelde samen met zijn vader de ‘Bambi Belt’. De Bambi Belt is een draadloos bandje dat om de borst van de baby heen gaat. De elektroden in de band pikken signalen op. Die worden draadloos naar een monitor verstuurd waar je vervolgens alle signalen ziet binnenkomen. Met de Bambi Belt bescherm je de kwetsbare huid van de premature baby. Ook kun je het kindje eenvoudig op de borst nemen omdat het niet met draden aan een monitor is gekoppeld.