Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop productinnovatie bij GBO

4 maart 2021 @ 16:00 - 19:00

Datum van 22 september 2020 wordt verplaatst naar 4 maart 2021

Laat je meenemen in de zoektocht naar innovatieve ideeën om nieuwe producten te ontwikkelen.

Ter ere van het 30 jarige jubileum van GBO Innovation makers organiseren we een event in het teken van productontwikkeling.

Het ontwerpbureau uit Helmond geeft twee opdrachtgevers een podium om te vertellen over hun ervaringen bij het ontwikkelen van een product. Onderwerpen als het ontwerpproces, concepten, prototypes en (0)-serieproductie passeren de revue.

Gastsprekers:


Mart Mulders richtte in 2014 Medical Training Tools op. Na bijna twee decennia op medisch gebied, waaronder ervaring uit de eerste hand bij het assisteren van anesthesiologen en als trainer van medische hulpmiddelen, weet Mart hoe belangrijk goede training is voor zorgprofessionals. In samenwerking met GBO Innovation makers is Mart erin geslaagd om een vertaling te maken van een biologisch product, een echte maag, naar een siliconenmodel voor trainingsdoeleinde in de gezondheidszorg. Mart zal vertellen over het ontwikkelingsproces van het bijzondere project wat gehonoreerd is door Collin Crowdfund.

 


Toine Schoutens doet al meer dan vijfentwintig jaar onderzoek naar het gebruik van lichttherapie.

In eerste instantie was dit ter verbetering van de zogenaamde winterdepressie maar snel daarna bleken er uitgebreide toepassingsmogelijkheden bij slaap- en slaap/waak stoornissen maar ook bij het verminderden van jetlag en het werken in ploegendienst. Toen bleek dat gewone ‘lichtbakken’ omslachtig en onhandig waren in het dagelijkse gebruik ontwikkelde hij in 2007 het eerste prototype van een lichtbril. Hier bleek toen de markt nog niet rijp voor maar na een verzoek van technisch directeur Jacco Verhaeren van de Olympische zwemploeg van Australië in 2015 werd samen met GBO het prototype doorontwikkeld tot de huidige, app gestuurde Propeaq lichtbril. Intussen wordt deze lichtbril door meer dan 750 Olympiërs uit 14 landen gebruikt tegen jetlag en voor betere prestaties op ongewone momenten. Daarnaast zijn er nog vele duizenden anderen die de Propeaq gebruiken tijdens de nachtdienst en wordt er gewerkt aan een proef of concept voor de ziekte van Parkinson. Toine zal een overzicht geven van het ontstaan en gebruik van de lichtbril en de uitgebreide mogelijkheden voor toepassing in de nabije toekomst.


Maximaal aantal gasten: 20

Lokatie: corana-proof lokatie in Helmond want bij GBO kunnen we de 1,5 meter afstand niet garanderen met 20  gasten.

Aanmeldformulier bijeenkomst GBO 22 september 2020

Je bent van harte welkom op 22 september. Een week voor aanvang ontvang je nog een definitief programma en de gastenlijst.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Column januari 2020 in deze website

 

 

Gegevens

Datum:
4 maart 2021
Tijd:
16:00 - 19:00

Locatie

GBO
Wethouder Den Oudenstraat 6
Helmond, 5706 ST Netherlands
+ Google Maps