Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Inspiratie event Life Science, Health & Food

8 februari 2022 @ 13:45 - 18:00

Gezondheid is een belangrijk thema binnen ons netwerk, net als preventie en daarom kiezen we,  gezien de virusbesmettingen die toch veel mensen raakt, er voor om dit evenement te verplaatsen naar 8 februari 2022. 

Er is meer en meer aandacht voor het belang van voeding in het voorkomen van ziekten. De relatie tussen voeding en gezondheid is voor de hand liggend, echter voor een groot deel ook nog onontgonnen gebied. Zowel binnen de life sciences, gezondheidszorg en food sector wordt er hard gewerkt aan innovaties. De kracht zit hem echter in samenwerking. Welke nieuwe kansen ontstaan er dan? Willen we gepersonaliseerde drankjes met die inhoudsstoffen die ons gezond houden? Gaan we slimme apps gebruiken in onze persoonlijke (di)eetkeuzes? Wat zijn tips bij het aangaan van speciale voeding contracten met zorgverzekeraars? Welke uitdagingen zien de genoemde sectoren en wat kunnen ze juist van een ander leren?

Tijdens dit exclusieve gratis event, georganiseerd door LifetecZONe, Health Valley en Brightlands Campus Greenport Venlo en Health Holland brengen we ondernemers van alle netwerken bij elkaar.

 

We gaan kijken waar we elkaar verder kunnen helpen en inspireren, want uiteindelijk willen we allemaal dat we vanaf 2050 jaar langer in goede gezondheid kunnen leven !


SPREKERS

Openingswoord Gezonde en veilige voeding

Saskia Goetgeluk, Directeur Brightlands Campus Greenport Venlo

Gevormd en gestart als journalist, heeft Saskia haar loopbaan vervolgd als manager bij een internationale coöperatie in de tuinbouw. Sinds 2017 zit ze bij Brightlands Campus Greenport Venlo, een van de vier Limburgse Brightlands innovatiecampussen. Brightlands Campus Greenport Venlo is een publiek-private-kennis samenwerking met bedrijfsleven, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen op zeer relevante thematiek: gezonde en veilige voeding, future farming en biocirulaire economie.


Hoe wordt je gezond oud zonder pillen

Raymond Nolet, Directeur MiFood

In de carrière van Raymond lag altijd een relatie met agro. In 2017 is hij gestart met MiFood.

MiFood ontwikkelt groente en fruit mengsels met als doel de individuele weerstand tegen de verschillende welvaartsziekten te verhogen. Ze doet dit door de bio actieve stoffen in groente en fruit op een wijze bijeen te brengen dat er synergie ontstaat. Een voorbeeld van preventieve gezondheidszorg.

70% Van ons afweermechanisme zit in onze darmen. De meeste voeding die wij vandaag de dag tot ons nemen is vulling. Al deze voorgeproduceerde vulling  bevat veel suikers en weinig actieve voedingstoffen die onze darmen niet helpen of ondersteunen ons afweermechanisme te verhogen. Hierdoor worden onze darmen steeds minder goed onderhouden, waardoor we kwetsbaarder worden en welvaartziektes toenemen. Deze zogeheten welvaartziektes zijn deels te voorkomen en te bestrijden door pro actief goede voedingstoffen tot ons te nemen. Om met voeding maximaal aan je gezondheid te werken zou je dagelijks 500 gram groenten en fruit moeten eten. Slechts 2 % van de Nederlandse volwassenen lukt dat. Mifood heeft zich gespecialiseerd om dit laagdrempelig beschikbaar te maken voor iedereen.


Personalized Nutrition – van theorie naar praktijk

Fred Bergmans, Co-founder en directeur Carezzo Nutrition

Fred heeft een achtergrond in marketing, strategie en product-ontwikkeling in de levensmiddelen-industrie (Nutricia, Heineken, Mars, Pijnenburg, Kraft) en als Corporate Marketing Director van Perfetti – van Melle. In 2002 richtte hij Fresh Business op, van waaruit hij Innovation Clinics verzorgde voor MKB en multinationals en training in innovatie management voor de universiteit Wageningen. Door de diverse werkzaamheden raakte hij meer geïnteresseerd in ondervoeding, hetgeen na een feasibility study leidde tot de oprichting van Carezzo BV in 2011

Carezzo biedt eiwitverrijkt eten en drinken voor mensen aan met een risico op ondervoeding. Hun producten worden ontwikkeld in samenwerking met Wageningen Universiteit en getest in Ziekenhuis Gelderse vallei. Wetenschappelijke studies onderbouwen de significant hogere eiwitinname, waardoor geheel nieuwe voeding strategieën zijn ontstaan. In deze lezing geeft Fred een overzicht van wat er speelt in personalized nutrition en welke inzichten je nu al kunt toepassen in de praktijk.


Je darmen vertellen hoe gezond je bent

Jella Theeuwen, Nutrition and Health Expert InnerBuddies

InnerBuddies is een startup gespecialiseerd in de analyse van darmbacterien/microbioom. Je darmen vertellen hoe gezond je bent. InnerBuddies biedt een product aan met microbioom screening en gepersonaliseerde dieet adviezen.


Voeding en de hersenen: tweerichtingsverkeer

Esther Aarts, Principal Investigator @ Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, Radboud University Nijmegen

Esther Aarts bestudeert in haar onderzoek de hersenmechanismen betrokken bij eetgedrag en hoe de voedselkeuzes die we maken vervolgens invloed hebben op ons brein. Ons dieet heeft effecten op allerlei processen in het lichaam, zoals op de bacteriën in onze darm en op ons immuunsysteem. Deze lichamelijke processen bepalen ook hoe gezond ons brein is. Esther Aarts onderzoekt met haar onderzoeksgroep hoe een gezonde leefstijl een positief effect kan hebben op hersenfunctioneren, waardoor de gezonde keuze ook de makkelijke keuze wordt. Op 23 november vertelt ze ons enthousiast bij over haar onderzoek.


Toon je product of dienst

We nodigen bedrijven uit om deel te nemen met een tafelpresentatie waar ze hun product of dienst tonen. Vol is vol.


Lokatie

Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie.

Aanmeldformulier LifeSciences, Health & Food 8 februari Greenport Venlo

Van harte welkom op 8 februari om 13.45 uur. Indien je een tafelpresentatie inricht dan ben je al welkom vanaf 12.30 uur.
  • We juichen het toe als je als bezoeker ook een tafelpresentatie van je product of dienst inricht. Maximaal 20 ruimtes voor tafelpresentaties kunnen we inrichten, dus wees er snel bij. De organisatie beslist of je ruimte krijgt voor een tafelpresentatie. Als je uitsluitend als bezoeker komt dan hoef je het formulier hieronder niet verder in te vullen.
  • Geef hier aan met hoeveel mensen u bij de opbouw aanwezig ben op 8 februari van 12.30 - 13.30 uur? Voor hen regelen we koffie/thee en belegde broodjes.
  • Naast je bedrijfslogo ontvangen we ook graag productfotos via annemarie@lifetecZONe.nl
  • Indien er etenswaar wordt uitgedeeld aan gasten dan moet kenbaar gemaakt worden dat dit voor eigen risico is.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gegevens

Datum:
8 februari 2022
Tijd:
13:45 - 18:00