Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratie event Life Science, Health & Food

12 april @ 13:45 - 18:00

Er is meer en meer aandacht voor het belang van voeding in het voorkomen van ziekten. De relatie tussen voeding en gezondheid is voor de hand liggend, echter voor een groot deel ook nog onontgonnen gebied. Zowel binnen de life sciences, gezondheidszorg en food sector wordt er hard gewerkt aan innovaties. De kracht zit hem echter in samenwerking. Welke nieuwe kansen ontstaan er dan? Willen we gepersonaliseerde drankjes met die inhoudsstoffen die ons gezond houden? Gaan we slimme apps gebruiken in onze persoonlijke (di)eetkeuzes? Wat zijn tips bij het aangaan van speciale voeding contracten met zorgverzekeraars? Welke uitdagingen zien de genoemde sectoren en wat kunnen ze juist van een ander leren?

Tijdens dit exclusieve gratis event, georganiseerd door LifetecZONe, Health Valley en Brightlands Campus Greenport Venlo en Health Holland brengen we ondernemers van alle netwerken bij elkaar.

 

We gaan kijken waar we elkaar verder kunnen helpen en inspireren, want uiteindelijk willen we meewerken aan de Missies van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waarvan de centrale missie luidt: in 2040 leven alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid, en zijn de gezondheidsverschillen tussen de laagste en hoogste sociaaleconomische groepen met 30% afgenomen


SPREKERS 

Openingswoord Gezonde en veilige voeding 

Sigrid Heilbig, directeur Brightlands Campus Greenport Venlo


Hoe word je gezond oud zonder pillen 

Presentatie MiFood 2022

Raymond Nolet, Directeur MiFood

In de carrière van Raymond lag altijd een relatie met agro. In 2017 is hij gestart met MiFood.

MiFood ontwikkelt groente en fruit mengsels met als doel de individuele weerstand tegen de verschillende welvaartsziekten te verhogen. Ze doet dit door de bio actieve stoffen in groente en fruit op een wijze bijeen te brengen dat er synergie ontstaat. Een voorbeeld van preventieve gezondheidszorg.

70% Van ons afweermechanisme zit in onze darmen. De meeste voeding die wij vandaag de dag tot ons nemen is vulling. Al deze voorgeproduceerde vulling  bevat veel suikers en weinig actieve voedingstoffen die onze darmen niet helpen of ondersteunen ons afweermechanisme te verhogen. Hierdoor worden onze darmen steeds minder goed onderhouden, waardoor we kwetsbaarder worden en welvaartziektes toenemen. Deze zogeheten welvaartziektes zijn deels te voorkomen en te bestrijden door pro actief goede voedingstoffen tot ons te nemen. Om met voeding maximaal aan je gezondheid te werken zou je dagelijks 500 gram groenten en fruit moeten eten. Slechts 2 % van de Nederlandse volwassenen lukt dat. Mifood heeft zich gespecialiseerd om dit laagdrempelig beschikbaar te maken voor iedereen.


Personalized Nutrition – van theorie naar praktijk

Presentatie Carezzo Nutrition 2022

Fred Bergmans, Co-founder en directeur Carezzo Nutrition

Fred heeft een achtergrond in marketing, strategie en product-ontwikkeling in de levensmiddelen-industrie (Nutricia, Heineken, Mars, Pijnenburg, Kraft) en als Corporate Marketing Director van Perfetti – van Melle. In 2002 richtte hij Fresh Business op, van waaruit hij Innovation Clinics verzorgde voor MKB en multinationals en training in innovatie management voor de universiteit Wageningen. Door de diverse werkzaamheden raakte hij meer geïnteresseerd in ondervoeding, hetgeen na een feasibility study leidde tot de oprichting van Carezzo BV in 2011.

Carezzo biedt eiwitverrijkt eten en drinken voor mensen aan met een risico op ondervoeding. Hun producten worden ontwikkeld in samenwerking met Wageningen Universiteit en getest in Ziekenhuis Gelderse vallei. Wetenschappelijke studies onderbouwen de significant hogere eiwitinname, waardoor geheel nieuwe voeding strategieën zijn ontstaan. In deze lezing geeft Fred een overzicht van wat er speelt in personalized nutrition en welke inzichten je nu al kunt toepassen in de praktijk.


Je darmen vertellen hoe gezond je bent

Presentatie Innerbuddies 2022 door Roy Lenders

Jella Theeuwen, Nutrition and Health Expert InnerBuddies

InnerBuddies is een startup gespecialiseerd in de analyse van darmbacterien/microbioom. Je darmen vertellen hoe gezond je bent. InnerBuddies biedt een product aan met microbioom screening en gepersonaliseerde dieet adviezen.


Voeding en de hersenen: tweerichtingsverkeer

Presentatie Donders Instituut 2022

Esther Aarts, Principal Investigator @ Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, Radboud University Nijmegen

Esther Aarts bestudeert in haar onderzoek de hersenmechanismen betrokken bij eetgedrag en hoe de voedselkeuzes die we maken vervolgens invloed hebben op ons brein. Ons dieet heeft effecten op allerlei processen in het lichaam, zoals op de bacteriën in onze darm en op ons immuunsysteem. Deze lichamelijke processen bepalen ook hoe gezond ons brein is. Esther Aarts onderzoekt met haar onderzoeksgroep hoe een gezonde leefstijl een positief effect kan hebben op hersenfunctioneren, waardoor de gezonde keuze ook de makkelijke keuze wordt. Op 8 februari vertelt ze ons enthousiast bij over haar onderzoek.


Gegevens

Datum:
12 april
Tijd:
13:45 - 18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.lifeteczone.nl/bijeenkomst/lifesciencehealthfood/

Organisator

LifetecZONe
E-mail:
info@lifeteczone.nl
Site:
https://www.lifeteczone.nl/