Beschrijving van hoe je in korte tijd een product kunt ontwikkelen

Onder druk wordt alles vloeibaar, blijkt maar weer in de coronacrisis. In een luttele maand realiseerde ons lid Demcon het complete DemcAir beademingssysteem voor de intensive care.

Hoe hebben ze dat in die ongekend korte tijd voor elkaar gekregen?

Link Magazine organiseerde half november een Teams-sessie om te leren van het ontwikkeltraject rondom DemcAir en daar gaat dit artikel over.

Demcon maakte al een beademingsmodule, geschikt voor de intensive care, als hart van een compleet systeem. Daar moesten ze nu zaken omheen ontwikkelen, zoals behuizing, display, voeding en bedieningssoftware. De normale doorlooptijd voor ontwikkeling is twee tot drie jaar, maar zij zagen wel mogelijkheden om het heel snel te doen. Bijvoorbeeld door alleen direct beschikbare componenten te kiezen, zoals een standaardlaptop met touchscreen in plaats van een apart geïntegreerd touchscreen.’ Het team telde uiteindelijk ruim zestig mensen, uit alle disciplines: software, elektrisch, mechanisch, industrieel ontwerp, productie en kwaliteit. Er werd in het weekend gewerkt. Levertijden werden aangescherpt. Er was één kapitein en secondanten voor de verschillende disciplines.

Lees meer