Basic Pharma investeert in nieuwe productielijn

Een grote hijskraan is er aan te pas moeten komen om de levensgrote en loodzware onderdelen van de lijn op een verdieping van het bedrijfsgebouw door een grote opening in de gevel naar binnen te loodsen.

Steriele producten

De nieuwe fabricagelijn maakt het voor Basic Pharma mogelijk steriele producten te maken. De machines staan in een zogeheten isolator: een omhulsel waar binnenin de steriele fabricage kan plaatsvinden in een ruimte die ontoegankelijk is voor mensen. De productie is daarom volledig gemechaniseerd, terwijl daarnaast ook robots in actie komen.

Volgens Basic Pharma kunnen met de nieuwe faciliteit, die 3 miljoen heeft gekost, niet alleen gewone medicijnen worden geproduceerd, maar kan het hiermee ook voldoen aan de vraag naar speciale producten van bedrijven en start-ups in de biotech en farmaceutische bedrijven die nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen. Eén product ligt al klaar om op de nieuwe lijn te maken: een ontstekingsremmer in een voorgevulde spuit, waarmee patiënten zichzelf kunnen injecteren.

Rondleiding 8 september

Basic Pharma produceert neussprays, crèmes, zalven en hoestdrankjes, maakt daarnaast ook specialistische producten en levert advies alsmede andere diensten aan de farma-industrie. Op 8 september zijn kleine groep leden van LifetecZONe welkom voor een rondleiding met lunch. Zie bijeenkomsten op deze website.