In vijf opgaven de Brabantse MedTech sector versterken

Het grootste deel van de Nederlandse bedrijven in medische technologie is gevestigd in Noord-Brabant. Gezien het belang en potentieel van de sector voor Brabant en Nederland brachten de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Brainport Development en de Rabobank de Brabantse MedTech sector in kaart. In een verdiepend onderzoek keken ze naar de aard en omvang van die bedrijven, op welke domeinen zij zich richten, welke technologieën zij daarbij gebruiken, waar kansen liggen en hoe de drie partijen de MedTech sector in Brabant samen gericht kunnen versterken richting de toekomst. Dat leidde tot vijf gezamenlijke opgaven die van de sector een groeimotor voor de toekomst maken.

Brainport Development, BOM en Rabobank gaan deze opgaven aanpakken met de gezamenlijke ambitie om de MedTech-sector in Brabant en Brainport te versterken:

Opgave 1: Clustervorming van bedrijven op het vlak van ‘diagnostiek en medische afbeeldingstechnieken/ medical imaging and diagnostics’

Opgave 2: Het versterken van het startup ecosysteem rondom Medische Technologie bedrijven

Opgave 3: Verbeteren van innovatiesamenwerking tussen mkb en medische centra 

Opgave 4: Verbinden van Brainport Eindhoven met life sciences en farmaceutische sector Pivot Park

Opgave 5: Positionering van provinciale MedTech sector op nationaal en internationaal niveau 

 

Download hier de twopager over het onderzoek en uitleg over de vijf opgaven.

 

LifetecZONe is intensief betrokken bij enkele opgaven. Leden en partners van LifetecZONe die graag willen meewerken bij de opgaven kunnen een mail sturen naar Annemarie.